Gyerekeknek mondókák,kifestők,képek,játékok,mesék

Mindent a kis picúroknak!Bővült az oldal!Most már játék leírásokat is találtok!Nézz be ha kisgyereked van, hidd el megéri!!!

Saját készítésű karácsonyi díszek

karácsonyi ünnepekre szívesen díszítjük fel otthonunkat és munkahelyünket. Azonban a legtöbb ember évről évre ugyanazt a díszítést használja, mert az új dekorációk költségesek. Ez való igaz – éppen ezért készítsünk sajátkezűleg karácsonyi díszeket! A saját készítésű karácsonyi díszek nem csupán olcsóbbak, de egyediek is és maradandó élményt nyújtanak gyermekek számára! Sőt, felnőttek kreatív energiája is lángra gyúlhat!..

A karácsonyi díszek bejegyzésben már írtunk arról, hogy miképp lehet újjá varázsolni régi díszeinket vagy olcsó dekorációkat. Azonban mielőtt elkezdenénk a díszek átalakítását vagy új dekorációk készítését, döntsük, el, hogy a karácsonyi dekorálás melyik témakörét szeretnénk az idén megvalósítani. Majd a díszeink közül válasszuk ki azokat, amelyek ebbe a témába belepasszolnak, és azokat, amelyeket át tudunk alakítani. Majd tervezzük meg azokat a díszeket, amelyeket magunk szeretnénk készíteni. Szerezzük be hobby, papír és játékboltokból a hozzávalókat – ezekre lesz valószínűleg szükségünk: papír, ceruza, olló, ragasztó, apró gyöngyök, matricák, selyem, bársony, csipke és filc darabok, szalagok, fényes cérnák, kötőfonál, kis dobozok stb.Továbbá menjünk el kirándulni, és gyűjtsünk erdei bogyókat, leveleket, hajlítható vesszőket, fenyőágakat, tobozt, makkot, diókat és mogyorókat (ezt ideálisan már ősszel el kellett volna kezdeni, de sebaj, jobb késő, mint soha!).

Karácsonyfa díszek és függelékek

Készítsünk díszgömböket vattagolyókból, pingpong labdából, papírmaséból, hab és szivacs golyókból. Nehezebb golyókat, labdákat (pl teniszlabdát) is használhatunk, de ezeket nem lehet a karácsonyfára akasztani, mert túl nehezek. Azonban ablakfüggőként, vagy dísztálakba kiváló megoldás lehet!

A gömbök dekoráláshoz íme néhány ötlet:

 • Vonjuk be selyem, csipke, vagy műszörme anyagokkal
 • Kössük át díszes szalagokkal
 • Ragasszunk rá tollakat, vattadarabokat, vessző darabokat, szárított leveleket stb
 • Ragasszunk rá karácsonyi motívum matricákat (pl csillag, hópehely, télapó)
 • Fessük be csillogó festékkel vagy fessünk rá mintákat
 • Fújjuk be műjég vagy műhó spray-vel
 • Gömbök lépésről-lépésre: csillogó gömbök; papír toboz ;

Szalaggal vagy fényes cérnával akasszuk fel a díszeket a fára vagy az ablakba! 

Karácsonyi függők

 • Gyufásdobozokból mini ajándékcsomagokat készíthetünk – csomagoljunk be 2-3 dobozt fényes papírba vagy selyembe, bársonyba – kössük át egy szép szalaggal!
 • Parafa-dugót könnyen haranggá lehet varázsolni – csomagoljuk be fényes papírba vagy fessük be arany, ezüst festékkel!
 • Széles bársony, csipke vagy selyemszalagból nagyon gyorsan csinálhatunk szép masni díszeket!
 • Gyöngyökből jégcsapok és hópelyhek fűzhetők!
 • Horgolni és kötni tudók sokféle díszt készíthetnek  – mintákat lehet találni boltokban, honlapokon! 

Egyéb  karácsonyi díszek 

 • Láncokat és füzéreket készíthetünk gyöngyökből, (hungarocel) habgolyókból, tollakból, tobozból és díszes szalagokból. Ezekkel díszíthetjük a karácsonyfát, ünnepi asztalt, ablakokat, polcokat.
 • Adventi és bejárati koszorúhoz használjunk hajlítható vesszőt vagy drótot – dekoráljuk tobozzal, makkal, szárított levelekkel, bogyókkal, gyümölcsökkel.
 • Tömbgyertyákat és gyertyatartókat kössünk át gyöngyökkel fűzött ezüst cérnával, vastag selyemszalagokkal, madzagokkal vagy mini-koszorúkkal. Festhetünk rájuk karácsonyi mintákat is!
 • Fenyőágakat fújjunk be arany, ezüst vagy fehér festékkel – vagy hagyjuk természetesen. Dekoráljuk a fenti díszekkel és mécses gyertyákkal. Helyezzünk egyet-egyet az ablakba, polcra, asztalra stb
 • Készítsünk dísztálakat és asztali díszeket a fenti dekorációkból – kombináljunk ehető és nem ehető természetes elemeket (pl szaloncokrokat és fahéjdarabokat), függőket és gyertyákat

(Ne feledjük: égő gyertyákat soha ne hagyjunk felügyelet nélkül és kisgyerekek közelében!)

Egyedi ötletek 

A függőket, díszgömböket nem csupán a fára lehet akasztani – függhetnek az ablakban, a plafonról pl egy sarokban vagy az ünnepi asztal fölött, de akár faldíszt is lehet belőlük készíteni. Különleges drámai hatást érhetünk el  különböző nagyságú gömbök csoportosításával, vagy ha horgászzsinórt használunk a függesztéshez. 

 Karácsonyi papírdíszek 

Valójában ez a legegyszerűbb sajátkészítésű karácsonyi dísz,  hiszen számtalan lehetőség van fényes kartonlapokból, csomagolópapírból, hullámpapírból díszeket készíteni. Ez leginkább gyerekeknek való feladat, így a karácsonyi kézműveskedés gyerekekkel bejegyzésünkben további ötleteket és tippeket adunk ehhez és egyéb karácsonyi díszek készítéséhez.

Ti mit készítetek az ünnepekre? Mivel ajándékozzátok meg magatokat, a gyerekeket, a lakást, szeretteiteket? Hiszen meglepetést készíteni maga is ajándék, és sokszor nem is olyan ördöngösség, mint elsőre gondolnánk.

Forrás: [origo]
 
 

Milyen saját kezűleg késíztett ajándékokkal, díszekkel készültök az ünnepekre? Hogyan öltöztetitek fel a lakást, mi kerül majd a fa alá a házi műhelyből? - tettük fel a kérdést olvasóinknak.

Hiszen az ünnepre hangolódás egyik legkellemesebb - és leghatékonyabb - formája, ha mi magunk készítjük nem csak a lakás díszítését, de magukat az ajándékokat is. Sokan kimondottan azt szeretik az ünnepekben, hogy végre "kezüket is használhatják" kicsit, alkothatnak, "kreatívkodhatnak", amire a hétköznapokban általában nem jut idő, bármennyire szeretnénk is - különösen nem egy kisgyerek mellett.

Mások kapni szeretnek ilyesmit, egyrtészt a "gondolás" miatt, másrészt mert a saját készítésű ajándékok mindig üdítő színfoltot jelentenek az egyencsomagok, megszokott parfüm-ékszer-ruha-ital kombinációk mellett (között).

Köszönjük mindenkinek, aki megosztotta velünk ötleteit - öröm volt látni, mennyi otthon és szív várja már ünneplőbe öltözve a karácsonyt -, melyeket most abban a reményben mutatunk be, hogy látva - olvasva őket még nagyon sokan kapnak kedvet elkészítésükhöz.

Angyali gyerekek

Engem ezzel az angyalkával leptek meg a fiamék. Én nagyon örültem neki. Remélem Önöknek is megtetszik az ötlet!

Forrás: [origo]

Hozzávalók:  fehér textil (ez nehézselyemből készült, de más is tökéletesen megfelel),  vasalható papír, fotó-vasalásra kész állapotban, aranyzsinór, csillám, ragasztó, vatta

Elkészítés: Ezt az angyalkát annak ajánlom, aki igazán személyes karácsonyfadíszt vagy kísérőkártyát szeretne készíteni a nagymamának, vagy az olvasni még nem tudó gyermekének.

Kiszabunk két angyalszárnyat. A textil színeit egymásnak fordítva körbevarrjuk, úgy, hogy a felső résznél a két réteg közé teszünk egy darab aranyzsinórt U alakban - ha majd kifordítjuk, ezzel akasztjuk fel. Az alján, vagy a szárny csúcsánál kihagyunk egy ujjnyi rést. Ezen keresztül tudjuk kifordítani.

Halványan felrajzoljuk a szárny mintáját, és felvasaljuk a leendő angyalka fejét.

Az angyalkakép előkészítése: Válasszunk egy jó minőségű fotót, ezt illesszük be egy Word dokumentumba. Ott tudjuk kicsinyíteni, levágni a széleit, stb. Egyszerre több képet is egymás mellé rakhatunk, csak figyeljünk arra, hogy egymástól kellő távolságban legyenek, ill. a papír szélétől is minimum 0,5 cm-rel beljebb legyenek. Ezután ezt nyomtassuk ki tintapatronos nyomtatóval (lézer nem jó!) felvasalható papírra. Ebből vágjuk ki az angyalkánk képét.

Miután felvasaltuk, elkészítjük a szárny díszítését. Aki szokott hímezni, annak a hímzést ajánlom aranyszínű cérnával, de itt glitteres ragasztóval díszítették. Ezzel is szép.

Végül kitömjük egy kis vattával, a lyukat néhány apró öltéssel eltüntetjük, és kész a fényképes angyalkánk!

Jó munkát!

Szabó Jánosné

Csillámos asztali dísz

Ezt az asztali díszt ovis kislányommal készítettük. Kell hozzá egy szép zöld színű karton, arany/ ezüst színű csillám, folyékony ragasztó és flitterek a kívánt színben, valamint egy régi fakocka vagy más fadarab nehezéknek.

Forrás: [origo]

Elkészítés: Kivágunk egy vidám karácsonyfa formát a kartonból, húzunk egy kanyargós csíkot a folyékony ragasztóból, amire bőven szórunk csillámot. Majd kis pöttyöket teszünk a csillámos csíkok közé, amire ráhelyezzük a flittereket.

Ha ez az egész megszáradt, a hátlapjára ráragasztjuk a talpat, hogy megálljon az asztalon.

Szép karácsonyt kívánok!

Szabó Ákos

Textílkoszorú

Igaz, hogy már nagyon közel a karácsony, de talán még elkészíti valaki ezt az egyszerű, de mégis mutatós koszorút ajtódísznek.

Szükséges anyagok, eszközök:  4db 120x12cm-es textilcsík tetszőleges, összeillő színekben;  1db 120x12cm-es ragasztós közbélés (vetex);  tömőanyag (flíz, vatta stb.);  díszes szalag.

Forrás: [origo]

Elkészítése: 3db "hurkára" lesz szükségünk, amelyeket összefonunk koszorúnak, plusz egy szalagra dísznek.

A 4 db csíkot vágjunk le az anyagokból. Három csíkot egyszerűen hosszában, színével befelé összehajtunk és talpszélesen összevarrjuk a hosszanti szélét. A 4. csíkba, amely a szalag lesz, vasaljunk ragasztós közbélést, ennek a két rövidebbik oldalát is be kell varrni. A szalagon hagyjunk szabadon egy 6-7cm-es lyukat, amelyen ki tudjuk majd fordítani.

A csíkokat fordítsuk ki. Tömjük ki a 3 csíkot a koszorúhoz, a szalagot vasaljuk ki, és varrjuk be rajta kézzel a nyílást. A hurkák végén kézi öltésekkel varrjunk végig, majd húzzuk össze és a varrásszélt fordítsuk befelé. Három hurkát varrjunk össze, majd fonjuk össze végig. A végén lehetőleg minden hurkát a saját végéhez varrjunk. Kössük a szalagot a koszorú varrott részére, készítsünk masnit.

Én egy kis angyalkát is varrtam a közepére, de persze enélkül is szépen mutat.

Zsenília fenyő

Forrás: [origo]Ezt az ötletet a lányaim hozták az oviból. Nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető és díszes, és már a legkisebbeknek is sikerélményt nyújt  a végeredmény.

Nem kell hozzá más, csak 15-20 cm hosszú zsenília drót, egy fél- egy cm széles parafadugó-szelet, 2 cm girland.

Elkészítés: A zsenília drót egyik végét beleszúrjuk a parafába, fenyőfa alakúra tekerjük, és a másik végére rátekerjük a girlandot. Kész is a díszünk!

Kicska Andrásné


Babák

Kétgyermekes anya vagyok. Nagylányom két és fél éves, kislányom pedig kilenc hónapos. Számukra készültek a babák és a gombás forgó is a kiságy fölé.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]A gombás forgó kemény kartonpapírból készült, néhány kis mintával díszítve, egy vesszőkarikára függesztettem fel, és egy szép kendővel borítottam a tetejét.
Bogyó baba maradék anyagdarabkákból van, vattával kitömve, olyan kis, kézbe simuló baba.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]A csiga is rongyokból készült, a csápjai végére csörgőket varrtam , de ezeket is bevontam anyaggal, hogy kislányom biztonsággal rágcsál-gathassa. A párnababa remélhetőleg az esti meséléseink társa lesz majd.

Jancsi babát pedig még tavaly karácsonyra ajándékoztam nagylányomnak. Egy korábban kapott Juliska baba mellé varrtam a kis narancssárga nadrágos "legénykét".

Remélem kislányaim és az Önök tetszését is elnyerik az ajándékok.

Békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Madár Olga

Karácsonyfa dísz patchwork technikával

Hozzávalók: Tetszőleges méretű hungarocell gömb, szép textildarabok, gyöngysor, gombostű, flitter, sniccer a vágáshoz.

Forrás: [origo]Elkészítés: Ezen a hétvégén én is hungarocell gömbből készítettem karácsonyi díszeket. Én krém színű szatén és bordó plüss anyagokat használtam fel hozzá. Az elkészítése nagyon egyszerű, gyors és rendkívül mutatós.

Mielőtt a munkát elkezdenénk, megtervezzük és felrajzoljuk a gömbre a mintát, ezután egy éles sniccerrel bevágunk a vonalak mentén a gömbbe, és az anyagok széleit ide betömködjük. Ha ez kész, a találkozási helyeket gyöngysorral (mint a képen is látható), színes szalagokkal, zsinórokkal takarjuk el, amit némi ragasztóval rözítettem.

A csúcsnál a szalagok találkozását egy gombostűre szúrt flitterrel takartam el.

Szabó Eszter

[origo]

forrás: http://www.babazo.hu/tipeg/20081217-karacsonyi-keszulodes-diszek-keszitese-gyerekkekel-olvasoink-otletei.html

Kreatív karácsony gyerekekkel

A karácsonyi készülődés nagyon örömteli időszak egy család számára, főként ha a készülődésbe a gyerekeket is sikerül belevonni. Készíthetünk velük karácsonyi ajándékokat a testvéreknek, nagyszülőknek, de karácsonyi díszeket is. Kreatív karácsonyi foglalatosság izgalmas és kellemes időtöltés gyerekek, de szülők számára is. Az egyedi tárgyak készítését kedvelni és értékelni fogják a gyerekek és azok a szerettek is, akik kapják..

Az, hogy milyen foglalatosságot választunk, alapvetően a gyerekek érdeklődésének és életkorának kérdése. Készíthetünk egyszerűbb és bonyolultabb papírdíszeket, süthetünk süteményt, stb. A legmegfelelőbb kreatív tevékenység kiválasztása előtt érdemes megfontolni néhány szempontot. Karácsonyi kézműveskedés gyerekekkel>>

Nézzünk néhány lehetséges ötletet kreatív foglaltossághoz gyerekekkel, hozzá részletes leírások és tippek a sikeres megvalósításhoz!

Karácsonyi képeslapok, névkártyák, dobozok

Képeslapok készítésével kiválóan el tudjuk kezdeni a gyerekekkel a karácsonyi készülődést. Nem árt, ha december közepére elkészítjük őket, hogy legyen elegendő idő a postázásra is. A hozzávalókat talán már beszereztük (pl. falevelek egy erdei sétáról), de ha nem, akkor induljunk el a csemetékkel beszerző körútra. A hobby és papíráru boltokban nagy választékban tudunk venni színes forokartonokat, kártyákat, matricákat, sőt kész dekorációs motívumokat. Vásároljunk a képeslapok írásához színben passzoló elegáns filcet, például arany és ezüst, vagy akár ecsettel felvihető csillámos festéket. Szükségünk lehet még ragasztóra és karácsonyi motívumú tésztaszaggatóra, amellyel a kívánt motívumokat elő tudjuk rajzolni. Otthon már csak annyi a dolgunk, hogy üljük körül az asztalt a gyerekekkel és beszéljük meg, hogy kinek milyen lap készüljön. Hagyjuk, hogy a gyerekek saját fantáziájuk és kreativitásuk szerint dekoráljanak legalább néhány lapot. Ennek a nagyszülők és keresztszülők minden bizonnyal örülni fognak. Nagyobb gyerekekkel készíthetünk filc vagy textil motívumokkal díszített lapokat is. A felhasználható motívumok köre széles, így hóember, csillag, hópehely, rénszarvas, fenyőfa, kandalló, szán, stb. Még van idő karácsonyig, készítsünk a képeslapokhoz a családról készült karácsonyi hangulatú fotót is egy karácsonyi vásáron vagy rendezvényen, vagy egy áruházban felállított karácsonyfa mellett. Hasonló módon és alapanyagokkal elkészíthetjük a karácsonyi ajándékokhoz szükséges névkártyákat is. Fotokarton és tűzőgép segítségével egyszerű, gyerekek által dekorált fedél nélküli dobozt is készíthetünk, amelyben akár ehető karácsonyi ajándék is átadható, de tárolhatjuk benne az általunk kapott karácsonyi képeslapokat is.

Memory kártya

3-4 éves, de még nagyobb gyerekek is szívesen játszanak memory kártyával. Ilyet könnyen készíthetünk, ha veszünk fotokartont, amelyet egyforma – kb. 5×5 cm – kockákra vágunk. Ezekre rajzoljunk (2-2 egyforma) karácsonyi motívumot és színezzük ki a gyerekekkel, de használhatunk matricákat is. Egy egyszerű, de passzoló kartondobozban ajándékozhatják kistestvérnek. Természetesen a gyermek érdeklődésének megfelelően más motívumokat is használhatunk.

Képkeret

Képkeretet kisebb és nagyobb gyerekekkel is készíthetünk. Nem kell hozzá más, csak kezeletlen képkeret (beszerezhető pl. IKEAban, hobby boltokban), tetszőleges színű festékek és lakk, ecset, dekorációs anyagok (pl. fa csillagok, matrica, szalvéta, amennyiben szalvéta technikával dolgozunk), esetleg ragasztó. Egy családi fotóval kiegészítve kiváló ajándék lehet nagyszülőknek, keresztszülőknek.

Karácsonyi akasztható papírdíszek


Karácsonyi akasztható papírdíszekKarácsonyi díszekből ma már óriási a választék. A legkülönbözőbb színek, méretek és formák is megvásárolhatók. Mégis, sok karácsonyfa dísze továbbra is a klasszikus karácsonyi akasztható papírdísz, amely elkészítése kiváló karácsonyváró program is lehet gyerekekkel..

Karácsonyi akasztható papírdísz

Kellékek: 1 db színes karton, színes karácsonyi selyempapír vagy transzparens papír, sablonok, ceruza és olló, ragasztó, szalag

Elkészítés:

 • A kartonból sablonok segítségével vágjunk ki karácsonyi formákat (csillag, csengő, fenyőfa, stb.) úgy, hogy pereme/szegélye legyen a formának (azaz egy nagyobb és egy kisebb méret kell azonos sablonokból). Minden díszhez két oldallal, azaz két egyforma kivágott formával számoljunk. Sablonok lejjebb
 • A dekorpapírból szintén vágjuk ki ugyanazt a formát (itt kivágható a nagyobb méretű sablonnak megfelelő méret, de vágjunk „jóindulatúan, azaz lehet egy kicsit kisebb).
 • Egy kivágott formára ragasszuk a megfelelő selyempapír formát (ügyeljünk arra, hogy van-e külső és belső oldala), majd a másik oldalt is hasonlóan készítsük el.
 • Ezután egy megfelelő méretűre vágott szalag két végét összefogva ragasszuk az egyik forma tetejére belülről, majd a két előkészített oldalt ragasszuk össze.
Tippek:
 • Az akasztóval ellátott papírdíszekkel díszíthetünk karácsonyfát, de akaszthatjuk kilincsre, lámpára, kampóra is. Ha rövid akasztót készítünk, karácsonyi ajándékok csomagolásánál is felhasználhatjuk.
 • A kisebb és kacifántosabb formák, mint pl. csillag, elkészítése nehezebb, nagyobb gyerekeknek ajánljuk. A kisebbek a maradék kartonból egyszerű papírformákat vághatnak ki (lásd kép) és  dekorfilccel vagy egyéb dekorációs kellékekkel diszíthetik. Ezeket a formákat a karácsonyi asztal, ajándék dobozok, karácsonyi képeslapok vagy adventi koszorú díszítéséhez kiválóan felhasználhatjuk.
 • Gyönyörű karácsonyi motívumos transzparens papírok kaphatók! Válogathatunk ízlésünknek, de annak megfelelően is, hogy milyen színvilág passzol leginkább a lakásunk karácsonyi dekorációjához. Ha egy rétegben is jól használható a papír, elegendő csak az egyik formát ezzel bélelni.
 • Sablonokat készíthetünk vastagabb kartonpapírból, de nézzünk körül a süteményes szaggatóformák között is, ott is találhatunk megfelelő segédeszközt, akár azonos formát különböző méretekben is.
 • Transzparens vagy selyempapír helyett használhatunk karácsonyi szalvétát is karácsonyi akasztható papírdíszek készítéséhez.

Sablonok:

Karácsonyi díszek készítéséhez általában szükséges néhány sablon. Hobby, háztartási vagy papíráru boltokban manapság könnyen lehet előre kinyomott sablonokat vásárolni, de ezeket magunk is könnyen ki tudjuk rajzolni és vágni. A karácsonyi sablonok készülhetnek kartonból, műanyaglapból, öntapadós papírból, pauszpapírból, plexilemezből, alumínium lemezből, szivacsból, falemezből, balsafából, gumiból, fóliából stb – a lényeg, hogy rajzolható és könnyen vágható legyen az anyag..

Minták átmásolása

A sablonok készítéshez először is szükséges egy minta, amit át kell másolni a kiválasztott anyagra. Íme néhány tipp ehhez – amit sok-sok karácsonyi sablon követ:

 • Először is válasszuk ki a megfelelő mintát. Ha még nem készítettünk sablont, ajánlatos egyszerű formákkal kezdeni.
 • A motívumot nyomtassuk ki egy A4-es papírra, lehetőleg lézernyomtatóval. Ha a motívum mérete nem ideális, akkor számítógéppel állítsuk át a kívánt méretre – ha nincs ehhez megfelelő software, akkor egy fénymásolóval is el lehet érni ugyanezt a hatást.
 • Lézernyomtatóval és fénymásolóval készült mintákat acetonnal gyorsan és egyszerűen át lehet másolni  kartonpapírra. A minta nyomtatott oldalát fordítsuk a kartonlapra, majd a hátulját dörzsöljük be egy kis darab acetonba mártott vattával. (Ne felejtsünk el szellőztetni közben!).
 • Egyszerű mintát egyből  ki is vághatunk ollóval és felhasználhatjuk sablonként filc, textil, kartonból készült díszkehez. Ezek a sablonok azonban nem használhatók többszörösen.
 • Komolyabb nyomtatók képesek kartonpapírra vagy vékony plexilapra is nyomtatni, de a legegyszerűbb nyomtatóban is használható a pauszpapír, az öntapadós fólia vagy az átlátszó nyomtatható fólia.
 • A plexilemez komolyabb motívumok kivágáshoz alkalmas (sniccerrel), míg az öntapadós papír ablak dekorációkhoz szükséges, a fólia komplikáltabb sablonok és sztenszilek készítéshez ideális.
 • Sablonokat, sőt díszeket is, készíthetünk balsafaból vagy vékony falemezből is -  a balsafa könnyen vágható sniccerrel, kezdők is kipróbálhatják! Falemezhez szükséges azonban egy dekopírfűrész, ennek használatát csakis haladóknak ajánljuk – viszont stílusos és kifinomult díszeket lehet vele készíteni, még nők is könnyen elsajátíthatják a használatát!Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 12
Heti: 114
Havi: 376
Össz.: 175 839

Látogatottság növelés
Oldal: Karácsonyfa díszek házilag
Gyerekeknek mondókák,kifestők,képek,játékok,mesék - © 2008 - 2018 - gyerkocoknek.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »